Hvad frygter du?

Værter: Mikkel Gabriel Christoffersen og Tankeland

Tirsdag den 17. marts 2020

Dette er en testsamtale. Her kan du få en forsmag på, hvad Tankeland er for en størrelse. Samtalen varer en time. Vi starter med at fortælle om konceptet, derefter afprøver vi det sammen. Spørgmålet er: Hvad frygter du?

Samtalen er åben for gymnasieelever, studrende og andre interesserede.

DANMARK LUKKER NED. Corona-virussen buldrer - frygten og hamstringen spreder sig, og spørgsmålene melder sig: Må jeg ikke kysse min kæreste? Bliver jeg nødt til at aflyse min sommerferie i år? Kan jeg overhovedet gå op til studentereksamen?

I denne testsamtale i Tankeland skal vi snakke om frygt. Et aktuelt begreb midt i et Danmark på pause - men hvad er frygt egentlig? Hvornår er dét, vi frygter, en reel fare, og hvornår er det nærmere et spørgsmål om panikspredning? Hvad er der grund til at frygte, og hvad er der ikke?

Som inspiration til samtalen vil vi få "besøg" af en gæst - Mikkel Gabriel Christoffersen, som er teolog og har forsket i risiko og fare. Han vil fortælle om risikosociologi, og om hvad det betyder, at vi som mennesker i mange tilfælde selv er skyld i det, når lidelsen rammer os.

For hvad gør vi så? Skal vi frygte at begå fejl? Og kan vi undgå at træde forkert NOGENSINDE?

Hvis du overvejer at give Tankeland et besøg - så frygt ikke! Det er 100 % corona-fri zone ;-) Og det er bare med at få sig tilmeldt.

Vi ses!

Tilmeldingen er lukket

Fakta om samtalen

  • Tirsdag den 17. marts 2020 kl. 20-21

Bemærk: Samtalen optages på video

Introduktion, præsentation af deltagere og Mikkels oplæg vil blive optaget. Kameraet slukkes inden vi starter den personlige del af samtalen. Den redigerede video vil blive brugt til at forklare konceptet.

Om Mikkel Gabriel Christoffersen

Mikkel er forsker i samtidsteologi på Københavns Universitet.

Om Peter Vittrup

Peter er uddannet fra informationsvidenskab og arbejder som digital designer på Seismonaut og i sin egen virksomhed. Han bor i et bofællesskab på Amager i København og har konstant udlængsel - og har fx været på højskole i Mongoliet og sejltur i Venezuela.

Peter er frivillig husvært i YMCA Amager og bestyrelsesmedlem i DKG.

Om Mia Vognstoft Vad

Mia er uddannet journalist og bor i Holstebro, hvor hun arbejder på DR Midt & Vest. Hun er ekstremt nysgerrig af sind og helt klart typen, der følger sin mavefornemmelse.

Mia er optaget af de store spørgsmål i livet og elsker samtaler, hvor man bliver klogere på både sin egen og andre menneskers måde at være i verden på. Hun er især interesseret i, hvordan vi som mennesker skaber mening og indhold i vores liv.