Hvordan bliver jeg et godt menneske?

Vært: Mia Vognstoft Vad

Samtalestart: Onsdag den 13. maj 2020

Hvordan er jeg en god ven? En god kæreste? Bror? Datter? Hvordan er jeg "den bedste udgave af mig selv" - og behøver jeg egentlig at være det altid?

“Hun er sådan et godt menneske.” Du kender vendingen, men hvad vil det egentlig sige - at være et godt menneske? Man kan tale om mennesker, der er politisk korrekte, mennesker der er uselviske, venlige, likeable, hjertevarme, sympatiske og - ja, indsæt selv flere af de gode ord. Men hvordan afgør man egentlig, hvad et godt menneske er? Og hvordan kan vi selv blive det?

I det her samtaleforløb skal vi snakke om, hvordan man er et godt menneske - og om man overhovedet kan tale om sådan et begreb. Vi skal både diskutere de helt brede linjer og store spørgsmål, men vi vil også forsøge at tage afsæt i os selv og snakke om at være gode eller ikke gode mennesker i vores eget liv hver især.

Er du et godt menneske? Eller ikke? Uanset hvad er du meget velkommen på det her samtaleforløb!


Tilmeldingen er lukket

Fakta om samtalen

Tre videomøder + samtale på Facebook mellem møderne:

Videomøder:

  • Onsdag den 13. maj kl. 19-20 - Kan man være god til ‘at menneske’?

  • Onsdag den 20. maj kl. 19-20 - Er det gode menneske også et vellykket menneske?

  • Onsdag den 27. maj kl. 19-20 - Hvordan gør jeg det gode?

Om Mia Vognstoft Vad

Mia er uddannet journalist og bor i Holstebro, hvor hun arbejder på DR Midt & Vest og laver P4-radio og webartikler til dr.dk. Hun er ekstremt nysgerrig af sind og helt klart typen, der følger sin mavefornemmelse.

Mia er optaget af de store spørgsmål i livet og elsker samtaler, hvor man bliver klogere på både sin egen og andre menneskers måde at være i verden på. Hun er især interesseret i, hvordan vi som mennesker skaber mening og indhold i vores liv.