Hvad er mine privilegier -og hvad er mit ansvar?

Vært: Mia Vognstoft Vad

Tre samtaler om ligestilling, rettigheder og privilegier

Du har helt sikkert hørt om feminisme. Om racisme og Black Lives Matter. Måske også om LGBT+ og Copenhagen Pride. Men hvor står du egentlig selv i forhold til debatten?

Køn, hudfarve og seksualitet er bare nogle af de faktorer, der gør os mennesker og vores verden mangfoldig. Men hvordan sikrer vi, at der er plads til os alle på en god måde? Og hvor meget har JEG pligt til at interessere mig for og engagere mig i sager, som ikke har en direkte betydning for mig selv?

Dét skal vi snakke om i de her samtaler. Vi skal prøve at identificere vores egne privilegier – altså de faktorer i ens liv, der muligvis gør, at man har det nemmere i samfundet end andre. Og vi skal diskutere, om det er vigtigt, at man er bevidst om de privilegier.

Men vi skal også snakke om alt det, der er svært ved at tage del i debatten. Hvornår kommer jeg uden at ville det til at træde nogen over tæerne? Og er det egentlig okay at sige ”neger” eller ”bøsse”, hvis jeg ikke mener noget ondt med det?

Målet er, at der ikke er noget rigtigt og forkert at sige i de her samtaler, og det kræver ingen forhåndsviden at deltage. Hvis du kommer med et åbent sind og lysten til måske at blive klogere, er alt godt.

Vil du være med?

Meld dig ind samtalens Facebook-gruppe

I gruppen vælger du, hvilke af de tre samtaler, du vil deltage i. Det er også i gruppen vi kan skrive med hinanden mellem samtalerne.

Facebook-gruppen er privat.

Fakta om samtalerne

Tre videosamtaler + beskeder i en lukket Facebook-gruppe.

Videosamtaler:

  • Tirsdag den 27. oktober kl. 19-20 - Privilegier og ansvar - er vi alle lige?

  • Tirsdag den 3. november kl. 19-20 - Rettigheder og racisme - hvordan tager jeg del i debatten?

  • Tirsdag den 10. november kl. 19-20 - Retten til at være den man er

Du kan vælge at deltage i én eller flere af samtalerne.

Om Mia Vognstoft Vad

Mia er uddannet journalist og arbejder på DR Midt & Vest i Holstebro. Hun tager snart hul på et pendlerliv, når hun starter på kandidatuddannelsen i oplevelsesøkonomi på Aarhus Universitet.

Mia er ekstremt nysgerrig af sind og følger oftest sin mavefornemmelse. Hun er optaget af de store spørgsmål i livet og elsker samtaler, hvor man bliver klogere på både sin egen og andre menneskers måde at være i verden på. Mia er især interesseret i, hvordan vi som mennesker skaber mening og indhold i vores liv, og hvordan vi hver især kan gøre en forskel for andre.