Hvad står der i spillereglerne?

Vært: Morten Stubkjær

Tre samtaler om uskrevne regler

Må man stjæle fra Netto? Må man lyve for folk? Og gør det mon en forskel, om man stjal, fordi man ikke havde råd til mad, eller at man løj for at undgå at såre en god ven?

Er der forskel på at beholde en 5-krone, som man finder på gaden, og så at beholde en 1000-kroneseddel, som man finder på gaden?

Der er en masse skrevne og uskrevne regler i vores liv, som påvirker, hvordan vi opfører os, og hvad vi opfatter som “rigtig” og “forkert” adfærd. Men hvor stammer reglerne fra, og skal vi nødvendigvis følge dem?

Findes der ting, som er objektivt rigtige eller forkerte? Eller afhænger reglerne af et sæt socialt konstruerede spilleregler?

I det her samtaleforløb skal vi diskutere og dykke ned i spørgsmålet om det “rigtige” og det “forkerte”. Vi tager udgangspunkt i situationer i vores hverdag, imens vi bliver klogere på samfundets moralske retningslinjer.

Det bliver spas og løjer - så kom endelig forbi!

Vil du være med?

Meld dig ind samtalens Facebook-gruppe

I gruppen vælger du, hvilke af de tre samtaler, du vil deltage i. Det er også i gruppen vi kan skrive med hinanden mellem samtalerne.

Facebook-gruppen er privat.

Fakta om samtalerne

Tre videosamtaler + beskeder i en lukket Facebook-gruppe.

Videosamtaler:

  • Onsdag 21. oktober kl. 20-21 - Findes der “rigtige” og “forkerte” ting?

  • Onsdag 28. oktober kl. 20-21 - Løgn og latin

  • Onsdag 4. november kl. 20-21 - At foretage valg

Du kan vælge at deltage i én eller flere af samtalerne.

Om Morten Stubkjær

Morten studerer til daglig statskundskab i København og bor på Amager. For Morten handler de gode samtaler om at snakke om livets store spørgsmål, men på en måde der er relatérbar.

Derudover kan Morten godt lide at bruge tid på alle mulige forskellige typer fællesskaber. Hverdagen bruger han på studiet, bogklub, kor, sine seks bofæller og et studenterjob i Finansministeriet.