Har du et sprog for troen?
Vært: Kirstine Schøler Hjort
Tre samtaler om vores sprog for tro
“Troen er ikke en klippe midt i et stormpisket hav. Tro er at sejle trods bølger over en truende grav.” - Jens Rosendal
Når der synges salmer i kirken, bliver troen sat på vers, og pludselig skal der rimes på tro. I Højskolesangbogen er der et helt (og langt) tema, der hedder ”Tro”. Men hvilke ord og vendinger bliver der egentlig brugt om troen? Og forstår vi, hvad det betyder?
Denne samtale vil tage udgangspunkt i samtaledeltagernes personlige syn på det at tro, og hvad det vil sige. Du skal derfor være villig til at dele din egen oplevelse af tro – om du er troende eller ej. Den kristne Bibel har mange udsagn om det at tro, men hvad betyder det egentlig at være troende, og har du et sprog for det?
Til hver samtale vil trosbegrebet blive vendt med udgangspunkt i udsagn fra Det Gamle Testamente, Det Nye Testamente og i danske salmer og sange. Vi vil samtale om de ord, der bliver forbundet med at tro, og de ord der bliver forbundet med at være troende. For hvis man skal vide, hvad tro er, må man også have ord for det.
Mellem hver samtale vil du som deltager blive opfordret til at lægge mærke til ord og vendinger, der bliver brugt i forbindelse med troen i dine egne omgivelser.
Vil du være med?
Meld dig ind samtalens Facebook-gruppe
I gruppen vælger du, hvilke af de tre samtaler, du vil deltage i. Det er også i gruppen vi kan skrive med hinanden mellem samtalerne.
Facebook-gruppen er privat.
Fakta om samtalen
Tre videosamtaler + beskeder i en lukket Facebook-gruppe.
Videosamtaler:
Mandag den 14. september 19-20 - Hvad siger Det Gamle Testamente om troen?
Mandag den 21. september 19-20 - Hvad siger Det Nye Testamente om troen?
Mandag den 28. september 19-20 - Hvad siger dansk poesi/sange om troen?
Du kan vælge at deltage i én eller flere af samtalerne.
Om Kirstine Schøler Hjort
Kirstine læser til dagligt teologi i København og bor sammen med 13 andre studerende et kollegie. Oprindeligt kommer hun fra Rold Skov i Himmerland og er formet af de majestætiske bøgetræer, som findes der. Vind i håret og store landskaber er to af Kirstines yndlingsting. Derfor tog hun også på højskole i Norge for at sejle i træbåde uden motor for at udleve sin indre viking.
Kirstine er optaget af det sprog, vi bruger til at beskrive verden omkring os, og hvilke ord vi bruger. Hvad gør det for vores måde at være i verden på, og hvad gør det i forhold til det, som vi ikke kan beskrive med ord? Kirstine holder af at tale med andre mennesker, hvor samtaler åbner sig op, og hvor alle får nye perspektiver med i rygsækken.