Hvad tror jeg på?

Vært: Martin Sørensen

Det kan være meget svært at fortælle andre, at man er kristen. For hvad vil det egentlig sige at tro? Er det noget med at bede aftenbøn og gå i kirke om søndagen? Eller handler det om at forestille sig, noget større mellem himmel og jord? Der er mange måder at tro, og mange grunde til at vi gør det.

Samtalerne er for dig, der gerne undersøge, hvad du egentlig selv tror.

Du bliver klogere på, hvad andre tænker om tro, og vil måske også blive klogere på, hvad du selv tror. Vi vil møde forskellige syn på, hvad det vil sige at tro, hvorfor vi tror, og om det overhovedet giver mening at have en tro i 2019.

I første samtale skal vi undersøge, hvad vi får ud af at tro. Tror vi fordi vores forældre gjorde, fordi det giver en tryghed i hverdagen eller noget helt tredje?

I anden samtale vil du møde forskellige syn på, hvordan tro giver mening i et moderne samfund. Vi vil finde bl.a. ud af, hvordan vi kan forholde os til tro overfor videnskab, og vi vil møde en, der har valgt troen til - og en, der har valgt den fra.

I sidste samtale vil vi tage livtag med nogle af de svære spørgsmål i kristendommen. Tror jeg på alt, hvad der står i trosbekendelsen? Skal man tro på Helvede for at være kristen?Tilmeldingen er lukket

Fakta om samtalen

Tre videosamtaler + chat på Facebook Messenger mellem møderne:

Videosamtaler:

  1. Dato den 4. november kl. 20.00-21.00 - Hvorfor tror jeg?

  • Dato den 11. november kl. 20.00-21.00 - Giver det mening at tro i 2019?

  • Dato den 18. november kl. 20.00-21.00 - Er jeg kristen?

Om Martin Sørensen

Martin er lige begyndt på lærerstudiet i Aarhus. Han er vokset op i en kristen familie og har været aktiv i forskellige kirkelige foreninger som DKG, KFUM og KFUK og FDF hele livet. Tidligere har Martin læst til præst (teologi) i København, og har i det hele taget arbejdet meget med spørgsmål om tro og tvivl