Hvem har ansvaret for verden? Har du?

Vært: Malene Bentsen Laursen

Samtalestart: Mandag den 11. maj 2020

Er verden egentlig et lortested? Eller går det godt? Eller nærmere: På hvilke områder går den globale udvikling fremad, og på hvilke områder går den tilbage?

Vi skal sammen dykke ned i at forstå verdens tilstand, og også hvor vi drømmer om, at den skal bevæge sig hen.

Men hvem har så ansvaret? Ansvaret for hvor vi er i dag og ansvaret for at bringe os fremad. Er det dig? Og hvad kan du eller andre i det hele taget gøre?

Klimaet skranter, over 70 millioner mennesker er på flugt fra sit hjem, 795 millioner mennesker har ikke nok mad, over 10.000 danskere er hjemløse, hvert 1,2 sekund forsvinder et skovareal på størrelse med en fodboldbane ... og så videre. Er det tid til, at vi bare giver op? Hvad synes du?

Det kræver ingen særlig viden at deltage i samtalen, blot at du er nysgerrig på den verden, vi lever i, og hvordan vi er forbundet med hinanden.

Tilmeldingen er lukket

Fakta om samtalen

Tre videomøder + samtale på Facebook Messenger mellem møderne:

Videomøder

  • Mandag den 11. maj kl. 19-20 - Verdens tilstand

  • Mandag den 18. maj kl. 19-20 - Hvem har ansvaret?

  • Mandag den 25. maj kl. 19-20 - Handling

Om Malene Bentsen Laursen

Malene læser statskundskab på Aarhus Universitet, hvor hun også tidligere har læst antropologi. Hun er valgt som en af de danske ungdomsdelegater til FN i 2020/2021 på områderne demokrati og partnerskaber og er også frivillig i KFUM og KFUK, hvor hun beskæftiger sig med verdensmål og sidder i bestyrelsen for World YMCA.

Malene har både en faglig og personlig interesse for global udvikling og globalt ansvar og er nysgerrig på, hvordan andre forstår deres plads i verden. Desuden mener hun, at der er alt for meget, som vi ikke får talt om på en meningsfuld måde.